Lamisil lin 1% 4 G

kr 164,90 ink. mva.

Bli medlem og få eksklusive medlemsfordeler som gratis frakt, gratis bind og tamponger, samt eksklusive tilbud. 

Pris pr. ml: kr. 41.23

Mot fotsopp

Produktinformasjon

Lamisil er et reseptfritt legemiddel som inneholder virkestoffet terbinafin og brukes av voksne over 18 år. Brukes som engangsbehandling og krever kun èn påføring.

Les pakningsvedlegg før bruk. Pakningsvedlegg finner du her.

OBS! Dette er et reseptfritt legemiddel. Kun 1 vare av samme virkestoff er tillatt per kjøp.

Anbefalt bruk

Les pakningsvedlegg

Bruksanvisning

Voksne 18 år og over

 • Det anbefales å påføre Lamisil liniment etter en dusj eller et bad.

  • Dette er en engangsbehandling
  • Vask begge føtter og tørk dem godt.
  • Vask og tørk hendene.
  • Fjern hetten fra tuben.
 • Påføres på begge føttene. Bruk den mengden som er nødvendig for å dekke huden, omtrent halve tuben på hver fot. Dekk huden på den ene foten før du begynner på den andre.
 • Påføres med fingrene på hver fot som vist på figurene: Påføres først jevnt mellom, under og over alle tærne. Påføres deretter på sålene og sidene av føttene.
 • Preparatet skal ikke gnis eller masseres inn i huden.
 • Behandle den andre foten på samme måte som den første, selv om huden ser frisk ut. Dette for å være sikker på at all soppen fjernes fullstendig – det kan være sopp på den andre foten selv om du ikke ser symptomer.
 • La preparatet tørke til en film i 1-2 minutter før du tar på deg fottøy.
 • Sett på plass korken på tuben igjen og kast resten av innholdet (se pkt. 5 i pakningsvedlegget for mer informasjon om hvordan du kaster produktet). IKKE behold eller gi bort rester av produktet til andre.
 • Vask hendene i varmt såpevann etter påføringen.
 • Føttene skal ikke vaskes eller skylles før 24 timer etter påføringen av Lamisil liniment. Tørk forsiktig føttene etter vask.
 • Skal ikke påføres mer enn én gang.
Mangler tekstalternativ for bilde

Hvor ofte og hvor lenge skal du bruke Lamisil linimentPåføres kun én gang. Ikke påfør flere ganger.

Lamisil liniment vil begynne å drepe soppen umiddelbart etter engangsdosen er påført. Belegget som er igjen på huden etter påføring gjør at virkestoffet trenger inn i huden og fortsetter å drepe soppen i flere dager. Huden din bør begynne å heles innen noen få dager.
Hvis det ikke er tegn til bedring innen to uker etter påføring skal du oppsøke apotek for å forsikre deg om at produktet brukes på riktig måte, eller oppsøke lege slik at du er sikker på at diagnosen er riktig.
Ikke bruk produktet for andre gang for en enkelt fotsoppepisode hvis det ikke virket første gang.
Du må påføre Lamisil liniment på begge føttene, selv om det kun er synlige symptomer på én fot. Dette sikrer at soppen blir fullstendig borte,da den kan finnes på andre områder selv uten synlige symptomer.
Når preparatet er påført føttene, tørker det raskt til et fargeløst, tynt belegg. Tuben inneholder tilstrekkelig legemiddel til å behandle begge føttene.
Det aktive virkestoffet i Lamisil liniment går inn i huden hvor det blir værende i noen dager for å fjerne soppen som forårsaker fotsopp. For å oppnå best mulig resultat, bør ikke huden vaskes eller skylles før 24 timer etter påføringen.

For å lette behandlingen:

Hold det berørte området rent ved å vaske det regelmessig etter de første 24 timer. Tørk grundig uten å gni. Prøv å la være å klø, selv om det klør, da dette kan skade og forsinke helingsprosessen og spre infeksjonen.
Infeksjonen kan spres til andre mennesker, husk derfor å bruke ditt eget håndkle og klær og ikke del dem med andre. For å beskytte deg mot ny infeksjon bør disse vaskes ofte.

Dersom du tar for mye av Lamisil liniment

Kontakt lege, syke hus eller Giftinformasjonen (tlf. 22 59 13 00) hvis du har fått i deg for mye legemiddel eller hvis barn har fått i seg legemiddel ved uhell. For andre spørsmål om legemidlet, kontakt lege eller apotek. Det må tas hensyn til alkohol innholdet.

Dersom du får produktet i ansiktet eller i øynene

Skyll ansiktet eller øynene grundig under rennende vann. Kontakt lege hvis du fremdeles har ubehag.

Forsiktighetsregler og advarsler

Bruk ikke Lamisil liniment

 • dersom du er allergisk overfor terbinafinhydroklorid eller noen av de andre innholdsstoffene i dette legemidlet (listet opp i avsnitt 6).

Fortell din lege eller apotek hvis dette gjelder for deg og bruk ikke Lamisil liniment.

Rådfør deg med lege eller apotek før du bruker Lamisil liniment.

 • Dersom du har langvarig soppinfeksjon under fotsåler eller hæler med fortykket hud og/eller uttalt avskalling av huden, bruk ikke dette legemidlet. Hvis du mener at du har dette, bør du kontakte lege fordi du kan trenge en annen behandling.
 • Lamisil liniment er kun til utvortes bruk. Ikke bruk den i munnen eller svelg den.
 • Unngå at oppløsningen kommer i kontakt med ansikt, øyne eller skadet hud da alkohol kan virke irriterende (etter eksponering for sol eller alvorlig hudavskalling).
 • Hvis preparatet ved et uhell skulle komme i kontakt med øynene, skylles øynene grundig med rennende vann. Dersom ubehaget vedvarer kontakt din lege.
 • Skal bare brukes til å behandle huden på tær og føtter.
 • Lamisil liniment inneholder alkohol. Holdes vekk fra åpen ild.
 • Bør oppbevares utilgjengelig for barn.

Barn og ungdom

Barn og ungdom under 18 år skal ikke bruke Lamisil liniment.

Andre legemidler og Lamisil liniment

Rådfør deg med lege eller apotek dersom du bruker, nylig har brukt eller planlegger å bruke andre legemidler.
Ikke appliser andre legemidler (også reseptfrie) på de behandlede områdene samtidig som Lamisil liniment.

Graviditet og amming

Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Lamisil liniment skal ikke brukes under graviditet hvis ikke klart nødvendig.
Dette legemidlet kan gå over i morsmelk. Dersom du ammer, rådfør deg med legen din før du bruker dette legemidlet.

Kjøring og bruk av maskiner

Lamisil liniment påvirker ikke evnen til å kjøre bil eller bruke maskiner.

Lamisil liniment inneholder etanol (96%)

Hver daglige dose av dette legemidlet inneholder 3316,8 mg alkohol (etanol). Dette tilsvarer 863,75 mg/g etanol (96 %). Legemidlet kan gi en brennende følelse på skadet hud.

Egenskaper

Navn: Lamisil Once 1% liniment 4g

Leverandør: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Varenummer: 69033

ATC-kode: D01AE15

Oppbevaring: Romtemperatur (15-25 grader)

Ingredienser

Virkestoff: terbinafin 1% Hjelpestoffer: akrylater/oktylakrylamid kopolymer, hyprolose, triglyserider av middels kjedelengde, etanol.

 

Norsk nettapotek som leverer apotekvarer hjem til deg. Apotek på nett passer for deg som ønsker apotekvarer til gode priser rett på døren.

Handlekurv
Lamisil lin 1% 4 G
kr 164,90 ink. mva.
Skroll til toppen